Seiko

Seiko este un brand de ceasuri de renume mondial care și-a început istoria în 1881. Kintaro Hattori, un antreprenor în vârstă de 22 de ani, a deschis un magazin care vinde și repara ceasuri în centrul orașului Tokyo. În 1892, a cumpărat o fabrică abandonată și, începând cu marca Seikosha, a început să producă ceasuri de perete. Doar trei ani mai târziu, compania a început să producă ceasuri de buzunar. La acea vreme, ceasurile de mână erau extrem de rare și nu erau disponibile pentru cumpărare în Japonia. Domnul Hattori a văzut ocazia și în 1913 a văzut lumina primului ceas de mână fabricat în Japonia cu un indice roșu caracteristic la poziția de la ora 12 – celebrul Laurel. În 1923, după un cutremur, întreaga fabrică a ars, astfel încât din 1924 compania este cunoscută sub numele de Seiko. Cinci ani mai târziu, Seiko a devenit furnizorul oficial de ceasuri pentru Căile Ferate de Stat Japoneze, asigurând punctualitatea trenurilor.
La cinci ani de la Jocurile Olimpice din 1964, unde Seiko era furnizorul oficial de ceasuri, s-a născut Seiko Quartz Astron – primul ceas din cuarț din lume care a redefinit definiția punctualității. Acesta nu este singurul domeniu în care producătorul a făcut primii pași. Compania se mândrește cu primul ceas multifuncțional, primul ceas de scufundare profesional care rezistă presiunii la 600 m, primul ceas cu funcție TV, primul ceas cu înregistrator de voce, primul ceas cu cuarț cu cronograf și primul ceas care funcționează la 1000 m.
De-a lungul anilor, Seiko a câștigat inima multor clienți pentru precizia și durabilitatea excepționale a produselor sale, precum și pentru acceptarea provocărilor și inovației. Până în prezent, este apreciat pentru calitatea lucrării și pentru faptul că toate componentele sunt produse independent, fără ajutorul unor terți.