Casio este un brand care nu are nevoie de introducere. Compania, fondată de Tadao Kashio în 1946 la Tokyo, a fost inițial un producător de calculatoare. Au câștigat rapid popularitate și clienți noi, ceea ce le-a permis să intre pe noi piețe, iar în 1974 a fost lansat primul ceas sub numele de Casiotron. Echipat cu o mișcare de cuarț, afișaj LCD și calendar automat, ceasul a fost foarte bine primit de clienți.

În anii 1980, Casio și-a dezlănțuit întregul potențial lansând instrumente muzicale, introducând primele ceasuri de calculator din lume în 1981 și fondând Team Tough în 1983. Această echipă unică a fost condusă de inginerul Kikuo Ibe, care a intrat în istorie ca creator al primelor ceasuri din seria G-Shock. De atunci, ceasurile din această serie au câștigat inimile oamenilor din întreaga lume, dovedindu-și proprietățile în timpul testelor de teren pe mâna pompierilor, scafandrilor, soldaților și a multora altora.

Rețineți, însă, că Casio a lansat și alte colecții la fel de populare, cum ar fi Pro Trek, Retro, Baby-G și Sheen, care sunt adânc înrădăcinate în cultură. Toată lumea poate găsi ceva pentru ei în oferta lui Casio, fie că este în căutarea unui ceas elegant pentru femei, un ceas sportiv pentru bărbați, ceva care să amintească atmosfera anilor 80 sau un ceas de neîntrerupt pentru situații speciale.